Δρ. Αθανάσιος Κατόγλου

MD, PhD Χειρουργός Ουρολόγος, Διδάκτωρ Παν/μίου Wuerzburg/Γερμανία

Ειδικευθείς και μετεκπαιδευθεις στη Γερμανία

χειρουργικής εμπειρίας

Επιτυχημένες FUSION βιοψίες προστάτη εώς σήμερα

1981-1993


Oλοκλήρωσε στο Μόναχο/Γερμανία την πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση του με βαθμό “Άριστα”

1994-2000


Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου και έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό ‘Λίαν καλώς’

2004-2009


Ειδικεύτηκε και εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Ουρολογία και Παιδοουρολογία στη Γερμανία ως έμμισθος Ιατρός.

Συγκεκριμένα από το 2004 ως το 2008 ειδικεύτηκε πλήρως στην Ουρολογική και Παιδοουρολογική Κλινική του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου Leopoldina του Πανεπιστημίου Wuerzburg, όπου προσφέρεται όλο το φάσμα των σύγχρονων και διεθνώς αναγνωρισμένων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων στην Ουρολογία στο υψηλότερο επίπεδο.

Εξειδικεύτηκε το 2005 στην Ιατρική Ακτινοδιαγνωστική του ουρο-γεννητικού συστήματος (Ιατρικός σύλλογος Μονάχου).

Παράλληλα ολοκλήρωσε το 2007 στο Πανεπιστήμιο του Wuerzburg/Γερμανία τη διδακτορική του διατριβή και αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Wuerzburg με βαθμό “Λίαν καλώς” (8,33).

2009


Εξειδικεύτηκε και εργάστηκε για ένα έτος ως έμμισθος, ειδικός Oυρολόγος Xειρουργός (επιμελητής) στην Ουρολογική και Παιδοουρολογική Κλινική του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου Leopoldina του Πανεπιστημίου Wuerzburg.

Καθ` όλη τη διάρκεια της εξειδίκευσης / εργασίας του στη Γερμανία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την επεμβατική Ενδοουρολογία (διουρηθρική και διαδερμική χειρουργική), την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική ουρολογία (ρομποτική και λαπαροσκοπική χειρουργική), αλλά και με το υπόλοιπο φάσμα της Χειρουργικής Ουρολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Ουρολογικής Ογκολογικής Χειρουργικής.

Ο Dr. Αθανάσιος Κατόγλου συνεχίζει την ιατρική του εξειδίκευση ως χειρουργός Ουρολόγος στην Ουρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Μονάχου (Urologische Klinik und Poliklinik, Klinikum der Universitaet Muenchen, Campus Grosshadern), η οποία αποτελεί ένα από τα κέντρα αναφοράς διεθνώς.

2010 - Σήμερα


Δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη ως Ουρολόγος Χειρουργός σε συνεργασία με την ιδιωτική κλινική “Άγιος Λουκάς” και την κλινική Κυανούς Σταυρός , ενώ διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο. Παραμένει μέλος της Γερμανικής Ουρολογικής Κοινότητας (DGU) και της Ευρωπαϊκής ουρολογικής εταιρείας (EAU).

Παράλληλα παρακολουθεί πολλά διεθνή συνέδρια ουρολογίας. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρι